Windveren en Accessoires

Filter
Verfijn de resultaten

Windveren en accessoires, waarvoor gebruik je ze?

Windveren voor golfplaten en dakplaten koop je bij Beplatingswinkel.nl. Daarnaast bieden wij ook alle andere accessoires die je nodig hebt als je kiest voor golf of dakplaten. Op deze pagina vind je ons grote assortiment windveren en accessoires om jouw dak perfect waterdicht af te monteren.

Om het beplatingsmateriaal te bevestigen vind je bij elk type plaat de bijbehorende schroeven. Tevens leveren wij graag de standaard nokken, windveren, hoekstukken en accessoires op Beplatingswinkel.nl. Door de jarenlange ervaring met het produceren en monteren van beplatingsmateriaal vind je bij ons altijd de juiste schroef, bout, nok of windveer voor jouw klus.

Wat is een windveer en waarvoor gebruik je het?

De windveer is nodig om de dakbedekking onder de riet of de pannen tegen regen, sneeuw en wind te beschermen (wind van opzij kan de dakpannen optillen). De windveer wordt traditioneel tegen de buitenste rij pannen geplaatst om afwaaien van de pannen te voorkomen.

De schroeven van beplatingswinkel.nl 

Bij Beplatingswinkel.nl verkopen wij verschillende soorten schroeven voor de platen die u in ons assortiment vindt, zoals plaatschroeven. Onze Plaatschroeven zijn goed te gebruiken om metalen platen, strips en plastic panelen te bevestigen.

Wat is een Nok en waar gebruik je het voor?

Een Nok is een deel van de dakbedekking waardoor je dak niet gaat lekken. Het ligt over de lijn die ontstaat waar de 2 dakdelen samenkomen. Een nok bestaat uit 2 delen de nokgording en de nokruiter. De dakbedekking is kwetsbaar en om de kans op een lek te verkleinen zijn er profielen ontwikkelt. Deze profielen plaats je onder de platen, hierdoor raakt de dakbedekking de zachte profielen in plaats van de harde platen van je dak.

Windveer materiaalmogelijkheden

De windveren zijn te bestellen in vezelcement en staal. De vezelcement windveer is geschikt voor montage in combinatie met de vezelcement golfplaten van Humanit. De andere optie is de stalen windveer (hoekstuk) voor de dakrand-afwerking van sandwichpanelen, stalen golfplaten, dakpanplanten, wandplaten en dakplaten.

Schroef mogelijkheden

De toepassing van schroeven is afhankelijk van het beplatingsmateriaal en de gebruikte ondergrond, waarop je de platen bevestigt. Per beplatingsmateriaal bieden wij de geschikte schroeven aan, waarbij je kan kiezen voor het type dat gebruikt kan worden op een houten of stalen ondergrond.

Nok mogelijkheden

Voor de nokken kan je kiezen uit de vezelcement vlakke scharnier nok die perfect aansluit bij de vezelcement golfplaten van Humanit. Maar je kunt ook kiezen voor de stalen halfronde nok, deze is juist geschikt voor de afwerking van het dak met dakpanplaten. Hier combineer je de stalen eindnok bij, om jouw dak volledig waterdicht af te werken.

Profiel mogelijkheden

Het benodigde profiel ligt aan de vorm van de plaat die je gebruikt. Wanneer je een golfplaat aanschaft zul je een golfplaten profiel nodig hebben om je dakbedekking goed te beschermen.