CHAT | Nu bereikbaar

Stuur een Whatsapp bericht

Damwandplaten

Filter
Verfijn de resultaten

Damwandplaten

Goedkope damwandplaten in groen, antraciet of wit koop je bij Beplatingswinkel.nl. De nieuwe damwandplaten voor dak of wand zijn direct uit voorraad leverbaar.

De ongeïsoleerde damwandplaten en stalen damwand dakplaten van Beplatingswinkel.nl zijn gemaakt van staal en voorzien van een trapeziumprofiel met zes trapeziums. Het profiel geeft door de slimme engineering van vormen, hoogtes en hoeken een unieke stevigheid en een fijne verwerkbaarheid.

Stalen dakplaten

De stalen dakplaten voor jouw wand en dak, in de volksmond damwandplaten, hebben een profielhoogte van 32mm en een breedte van 1000mm. De damwandplaten zijn gemaakt van metaal, waar een duurzame coating in kleur op is aangebracht. Omdat de platen zijn geproduceerd uit staal, kies je voor een stevige oplossing zonder het probleem van uitzet geluiden.

Dakplaten voor schuur of afdak

Zelf een schuur of afdak bouwen? Met de stalen dakplaten en wandplaten is het bouwen van een schuur of afdak heel eenvoudig. De damwand dakplaat in antraciet is geschikt voor bijvoorbeeld een hellend dak van een schuur, stal of prieel. De damwand dakplaat heeft een anti capillaire groef welke de regen juist afvoert. De dakplaat kan ook gebruikt worden voor wanden.

Wil je damwandplaten alleen gebruiken voor wandbedekking? Kies dan voor de damwand wandplaten. Deze wandplaten worden niet geproduceerd met de groef die nodig is bij een hellend dak. Houdt zowel voor dak- als wandbedekking rekening met een stevig houten of stalen regelwerk van je dak of wand, zodat je hierop de beplating kan monteren.

Damwandplaten leggen en monteren

Damwandplaten leggen doe je op stalen of houten regelwerk. Zorg voor voldoende stevigheid, waarbij de afstanden tussen het regelwerk niet te groot mag zijn (maximaal 2 tot 2,25 meter). De damwandplaten monteer je met verzinkte schroeven met een vaste kleurkop (in het lage gedeelte). Per m2 damwandplaat adviseren wij 5 schroeven te monteren.

Montagehandleiding

Download onze montagehandleiding voor damwandplaten en stalen dakplaten.

Download de handleiding