Damwandplaten

Filter
Verfijn de resultaten

Damwandplaten en profielplaten van Beplatingswinkel

Goedkope damwandplaten in verschillende kleuren koop je bij beplatingswinkel.nl. Wij leveren damwandplaten in de drie diverse kleuren groen, antraciet en wit. De nieuwe damwandplaten voor dak of wand zijn direct uit voorraad leverbaar.

De ongeïsoleerde damwandplaten en stalen damwand dakplaten van Beplatingswinkel.nl zijn gemaakt van staal en voorzien van een trapeziumprofiel met zes trapeziums. Het profiel geeft door de slimme engineering van vormen, hoogtes en hoeken een unieke stevigheid en een fijne verwerkbaarheid.

Stalen dakplaten

De stalen dakplaten voor jouw wand en dak, in de volksmond damwandplaten, hebben een profielhoogte van 32mm en een breedte van 1000mm. De damwandplaten zijn gemaakt van metaal, waar een duurzame coating in kleur op is aangebracht. Omdat de platen zijn geproduceerd uit staal, kies je voor een stevige oplossing zonder het probleem van uitzet geluiden.

Dakplaten voor schuur of afdak

Zelf een schuur of afdak bouwen? Met de stalen dakplaten en wandplaten is het bouwen van een schuur of afdak heel eenvoudig. De damwand dakplaat in antraciet is geschikt voor bijvoorbeeld een hellend dak van een schuur, stal of prieel. De damwand dakplaat heeft een anti capillaire groef welke de regen juist afvoert. De dakplaat kan ook gebruikt worden voor wanden.

Wil je damwandplaten alleen gebruiken voor wandbedekking? Kies dan voor de damwand wandplaten. Deze wandplaten worden niet geproduceerd met de groef die nodig is bij een hellend dak. Houdt zowel voor dak- als wandbedekking rekening met een stevig houten of stalen regelwerk van je dak of wand, zodat je hierop de beplating kan monteren.

Damwandplaten leggen en monteren

Damwandplaten leggen doe je op stalen of houten regelwerk. Zorg voor voldoende stevigheid, waarbij de afstanden tussen het regelwerk niet te groot mag zijn (maximaal 2 tot 2,25 meter). De damwandplaten monteer je met verzinkte schroeven met een vaste kleurkop (in het lage gedeelte). Per m2 damwandplaat adviseren wij 5 schroeven te monteren.

De voordelen van damwandplaten

Naast dat een damwand op je dak plaatsen eenvoudig is, zijn er twee andere belangrijke voordelen. Ten eerste zijn damwandplaten in vergelijking met alternatieven een goedkopere oplossing. Ten tweede beschikken damwandplaten over een langere levensduur. Kortom je bespaart veel geld met damwandplaten.

Toch liever een geïsoleerde oplossing?

Als de hiervoor genoemde voordelen je niet overtuigen en je liever een plaat kiest dat de kou buiten houdt, dan kun je ook kiezen voor onze sandwichpanelen. Net zoals bij damwandplaten is het snel gelegd en is het in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het verschil tussen damwandplaten en sandwichpanelen is dat sandwichpanelen gelijk een dak isoleren en duurder zijn. Maar je hebt wel gelijk een ruimte die in alle seizoenen comfortabeler is. Daarmee is een sandwichpaneel een geschikte oplossing als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om jouw loods, schuur of stal te isoleren.

Montagehandleiding

Download onze montagehandleiding voor damwandplaten en stalen dakplaten.

Download de handleiding 

Dakplaat antreciet