Filter

Dakpanplaten

Goedkope dakpanplaten in antraciet, zwart en rood koopt u bij Beplatingswinkel.nl. De dakpanplaten zijn eenvoudig te monteren, duurzaam en kleurvast. Lees hieronder ook onze montagetips voor het monteren van de dakpanplaten.
De platen zijn van staal met een hoge kwaliteit en voorzien van een zinklaag van minimaal 275 gr/m2. Op de stalen dakplaten is vervolgens een duurzame coating aangebracht in kleur. De achterzijde van de platen zijn voorzien van een beschermlak. De dakplaten van Beplatingswinkel.nl zijn uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld uw tuinhuis of veranda. Ze zijn uit voorraad beschikbaar in de kleuren antraciet, zwart en terracotta. Wilt u bijvoorbeeld een strakke uitstraling van uw veranda? Met de dakplaten in zwart of antraciet met bijpassende accessoires realiseert u een moderne uitstraling. Of wilt u liever een landelijke uitstraling? Dan kunt u kiezen voor een stalen dakpanplaat in de kleur terracotta.


Dakpanplaten monteren

Dakpanplaten monteren kan op twee manieren. De van oudsher toegepaste manier is door het monteren van panlatten, waarop de dakpanplaten gemonteerd worden. Een andere werkwijze is door te werken met een houten plaat waar de dakpanplaten opgeschroefd worden. Het monteren van dakpanplaten op panlatten is ingewikkelder, omdat de panlatten precies uitgemeten moeten worden.

Dakplaten leggen met behulp van panplatten

Leg allereerst over de langsrichting van het dak tengellatten neer. Op deze tengellatten worden vervolgens de panlatten bevestigd. Houd hierbij rekening met een minimale dakhelling van 8 graden. De afstand tussen de panlatten is hart op hart 700mm. Dit betekent dat u steeds 1 pan kunt overslaan, vanwege het sterke basismateriaal. U kunt er ook voor kiezen wel onder elke pan een panlat te leggen. In dat geval is de afstand hart op hart 350mm.
Monteer 2 panlatten, waarvan de onderste lat 1 cm dikker moet zijn, aan de gootzijde van het dak. De volgende panlatten worden onder het begin van elke tweede pan gemonteerd.
Voor de montage van de dakpanplaten kunt u het beste zelfborende dakpanschroeven gebruiken. Plaats de schroeven in het dal, net onder het begin van elke pan. Schroef in de onderste en bovenste panlat in elk dal een schroef. Bij de tussenliggende panlatten is het voldoende om pan om pan een schroef te bevestigen.      

Dakplaten leggen met behulp van een houten plaat

De andere manier om dakpanplaten te monteren is met behulp van een houten plaat. Leg eerst het dak met een houten plaat dicht. Leg hierop een dampwerende folie, zodat condens wordt tegengehouden en mogelijk afgevoerd naar de goot.
Op de houten plaat kunnen de dakpanplaten rechtstreeks geschroefd worden. Schroef, net als in manier 1, de schroeven in het dal van de pan. Schroef in de onderste en bovenste panlat in elk dal een schroef. Bij de tussenliggende panlatten is het voldoende om pan om pan een schroef te bevestigen.  

Accessoires kopen

Wij adviseren bij het kopen van dakpanplaten ook de juiste accessoires aan te schaffen. De dakplaten kunnen bevestigd worden op hout met de dakpanschroeven 4.8x35. De dakpanschroeven hebben een gepoedercoate kop en kunt u bestellen in de bijpassende kleur. Voor de afwerking van een dak wordt veelal gebruik gemaakt van een halfronde nok, met aan de gevelzijden een afgesloten eindnok. De voor- en achterzijde wordt over het algemeen afgewerkt met de hoekstuk windveer. Om het dak waterbesteding te maken is het aan te raden het schuimprofiel voor de dakpanprofielen onder de dakplaten te bevestigen. De schuimprofielen houden regen, wind en sneeuw buiten maar ventileren wel voldoende om condensvorming tegen te gaan.

Laagste prijsgarantie

Wij produceren de beplatingsmaterialen en accessoires op Beplatingswinkel.nl grotendeels in eigen beheer en enkele producten kopen wij groot in, rechtstreeks bij de fabrikant. Hierdoor kunnen wij een scherpe prijs garanderen met een hoge en constante kwaliteit. Heeft u hulp nodig bij het bestellen en kopen van de juiste dakpanplaten? Bel ons dan op 06 - 20 45 30 07. Wij helpen u graag verder!