Filter

Golfplaten

Golfplaten kopen voor uw dak? Bestel de goedkope golfplaten bij Beplatingswinkel.nl! Altijd de laagste prijs tegen een hoge Nederlandse kwaliteit.

Golfplaten kopen met laagste prijsgarantie

De golfplaten van Beplatingswinkel.nl zijn leverbaar in diverse standaard maten. De golfplaten worden in grote aantallen geproduceerd en liggen standaard op voorraad. Uw voordeel? Snel uw golfplaten in huis tegen de laagste prijs!

Type golfplaten voor uw dak

De golfplaten voor uw dak zijn leverbaar in de volgende uitvoeringen:
  • Vezelcement golfplaten
  • Stalen golfplaten
  • Golfplaten transparant
  • Bitumen golfplaten
  • Polycarbonaat golfplaten
  • PVC golfplaat in glashelder
De keuze voor welk type uitvoering u kiest is afhankelijk van smaak en toepassing op het dak. De stalen golfplaten hebben als voordeel dat er ruimere keuze is in kleur. De stalen golfplaten zijn leverbaar in de kleuren: zwart, antraciet en groen. Voor lichtinval in uw schuur, veranda of berging is bij ieder type golfplaat een bijpassende lichtdoorlatende golfplaat. De bitumen golfplaten zijn zeer duurzaam en licht van gewicht.
Op zoek naar vezelcement golfplaten van hoge kwaliteit? Dan is de vezelcement golfplaat van het merk Humanit de beste keuze. De PVA kunststof vezels zijn cementgebonden en voldoen aan de strenge eisen van de Duitse Zulassung. Dit houdt in dat de platen onbrandbaar, weerbestendig, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk zijn. Vaak worden de Humanit golfplaten gebruikt als dakbedekking voor stallen en schuren.

Golfplaten leggen en afdichten

De golfplaten kunt u monteren op plaatmateriaal of via regelwerk. De bouwconstructie moet voldoende ondersteuning geven, afhankelijk van de afmetingen van het dak en het gewicht van de golfplaat. Bekijk hiervoor per type golfplaat de montagehandleiding op de productpagina's. Houd ook rekening met een minimale hellingshoek van 8 graden. Met deze minimale hellingshoek is er voldoende mogelijkheid voor de afwatering van regenwater.
Maak gebruik van de speciale facade schroeven of RVS golfplaatbouten voor het vastschroeven van de golfplaten. Bij beide schroeven is de kop voorzien van een rubberen ring, zodat er geen waterschade kan ontstaan. Bereken via onderstaande tabel hoeveel schroeven u nodig heeft per m2.
Type dakplaat Monteren op materiaal
Type dakplaatschroef Aantal schroeven per m2
Vezelcement golfplaten Hout RVS Golfplaatbouten met boorpunt
2
Lichtdoorlatende golfplaten Hout RVS Golfplaatbouten zonder boorpunt
2
Stalen golfplaten 20/1000 Hout  Facadeschroef 4.8x35 5
Stalen golfplaten 38/1000 Hout Facadeschroef 6.3x38 voor hout
5
Stalen golfplaten 38/1000 Zetwerk  Facadeschroef 6.3x38 voor zetwerk 5

Vezelcement golfplaten uitleg

De vezelcement golfplaat van het Nederlandse merk Humanit zijn duurzaam en gaan lang mee. De vezelcement golfplaten zijn i.v.m. de andere type platen wel zwaarder. Houd daarom rekening met het maken van een stevige dakconstructie.
De vezelcement golfplaten kunnen gebruikt worden voor zowel nieuwbouw als renovatie-projecten. De lichtdoorlatende golfplaten type Humanit hebben dezelfde golf als de Humanit golfplaat en kan daardoor perfect gecombineerd worden.
Metalen golfplaten
De stalen golfplaten worden zowel gebruikt voor dakbedekking als voor gevelbekleding. De ongeïsoleerde stalen platen zijn licht van gewicht en daarom eenvoudig te monteren.
Golfplaten kopen in een specifieke kleur? Op de stalen golfplaten wordt een duurzame coating aangebracht in de kleur wrinkle antraciet of wrinkle zwart of groen. De plaatdikte is 0,45 mm en wordt gemaakt uit hoge kwaliteit staal uit eigen productie.
De metalen platen zijn leverbaar in 2 verschillende golf types. De 20/1000 of en 38/1000. De werkende breedte is bij beide metalen platen 1 meter. Het verschil zit hem in de hoogte van de golf: 20 centimeter hoog of 38 centimeter hoog.

Bitumen golfplaten

Bitumen golfplaten zijn gemaakt van composiet materiaal. Het materiaal is extreem duurzaam en waterdicht. Met de bijpassende bitumen nokstukken zijn zelfs de kwetsbare punten van een dak zeer waterdicht te monteren. Daken van bitumen golfplaten zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Levering van de platen

Beplatingswinkel.nl levert in heel Nederland (uitgezonderd de eilanden en Zeeuws Vlaanderen). De meeste golfplaten produceren wij in eigen beheer. Kwaliteit en een snelle levering kunnen wij daarom garanderen!