Golfplaten

Filter
Verfijn de resultaten

Goedkope golfplaten door eigen productie

Golfplaten kopen voor jouw dak of overkapping? Bestel de goedkope golfplaten bij Beplatingswinkel.nl! Altijd de laagste prijs tegen een hoge Nederlandse kwaliteit.

Golfplaten kopen met laagste prijsgarantie

De golfplaten van Beplatingswinkel.nl zijn leverbaar in diverse standaard maten. De golfplaten worden in grote aantallen geproduceerd en liggen standaard op voorraad. Jouw voordeel? Snel jouw golfplaten in huis tegen de laagste prijs!

Type golfplaten voor jouw dak

De golfplaten voor jouw dak zijn leverbaar in de volgende uitvoeringen:
 • Vezelcement golfplaten
 • Stalen golfplaten
 • Golfplaten transparant
 • Bitumen golfplaten
 • Polycarbonaat golfplaten
 • PVC golfplaat in glashelder
De keuze voor welk type uitvoering je kiest is afhankelijk van smaak en toepassing op het dak. De stalen golfplaten hebben als voordeel dat er ruimere keuze is in kleur. De stalen golfplaten zijn leverbaar in de kleuren: zwart, antraciet en groen. Voor lichtinval in jouw schuur, veranda of berging is bij ieder type golfplaat een bijpassende lichtdoorlatende golfplaat (ook wel doorzichtige golfplaten). De bitumen golfplaten zijn zeer duurzaam en licht van gewicht.
Op zoek naar vezelcement golfplaten van hoge kwaliteit? Dan is de vezelcement golfplaat van het merk Humanit de beste keuze. De PVA kunststof vezels zijn cementgebonden en voldoen aan de strenge eisen van de Duitse Zulassung. Dit houdt in dat de platen onbrandbaar, weerbestendig, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk zijn. Vaak worden de Humanit golfplaten gebruikt als dakbedekking voor stallen en schuren.

Golfplaten leggen en afdichten

De golfplaten kan je monteren op plaatmateriaal of via regelwerk. De bouwconstructie moet voldoende ondersteuning geven, afhankelijk van de afmetingen van het dak en het gewicht van de golfplaat. Bekijk hiervoor per type golfplaat de montagehandleiding op de productpagina's. Houd ook rekening met een minimale hellingshoek van 8 graden. Met deze minimale hellingshoek is er voldoende mogelijkheid voor de afwatering van regenwater.
Maak gebruik van de speciale plaatschroeven of RVS golfplaatbouten voor het vastschroeven van de golfplaten. Bij beide schroeven is de kop voorzien van een rubberen ring, zodat er geen waterschade kan ontstaan. Bereken via onderstaande tabel hoeveel schroeven je nodig hebt per m2.
Type dakplaat Monteren op materiaal
Type dakplaatschroef Aantal schroeven per m2
Vezelcement golfplaten Hout RVS Golfplaatbouten met boorpunt
2
Lichtdoorlatende golfplaten Hout Plaatschroef 4.8x35
2
Stalen golfplaten 20/1000 Hout Plaatschroef 4.8x35
in het lage gedeelte
5


Vezelcement golfplaten uitleg

De vezelcement golfplaat van het Nederlandse merk Humanit zijn duurzaam en gaan lang mee. De vezelcement golfplaten zijn i.v.m. de andere type platen wel zwaarder. Houd daarom rekening met het maken van een stevige dakconstructie.
De vezelcement golfplaten kunnen gebruikt worden voor zowel nieuwbouw als renovatie-projecten. De lichtdoorlatende golfplaten type Humanit hebben dezelfde golf als de Humanit golfplaat en kan daardoor perfect gecombineerd worden.

Metalen golfplaten

De stalen golfplaten worden zowel gebruikt voor dakbedekking als voor gevelbekleding. De ongeïsoleerde stalen platen zijn licht van gewicht en daarom eenvoudig te monteren.
Golfplaten kopen in een specifieke kleur? Op de stalen golfplaten wordt een duurzame coating aangebracht in de kleur antraciet , groen, metalic of aluzink. De plaatdikte is 0,45 mm en wordt gemaakt uit hoge kwaliteit staal uit eigen productie.
De metalen platen zijn leverbaar in type 20/1000 . De werkende breedte is bij  metalen platen 1 meter. En heeft een golfhoogte van 20 mm.

Bitumen golfplaten

Bitumen golfplaten zijn gemaakt van composiet materiaal. Het materiaal is extreem duurzaam en waterdicht. Met een bijpassende golfplaten nokstuk zoals onze bitumen nokstukken zijn zelfs de kwetsbare punten van een dak zeer waterdicht te monteren. Daken van bitumen golfplaten zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Levering van de platen

Beplatingswinkel.nl levert in heel Nederland (uitgezonderd de eilanden en Zeeuws Vlaanderen). De meeste golfplaten produceren wij in eigen beheer. Kwaliteit en een snelle levering kunnen wij daarom garanderen!

Veelgestelde vragen

Wat voor soort golfplaten zijn er?

Bij Beplatingswinkel.nl vind je verschillende soorten golfplaten in het assortiment, namelijk vezelcement golfplaten, stalen golfplaten, transparante golfplaten, bitumen golfplaten, polycarbonaat golfplaten en PVC golfplaten. De golfplaten zijn bovendien beschikbaar in verschillende afmetingen en in verschillenden kleuren.

Wat zijn de beste golfplaten?

Golfplaten zijn er in verschillen soorten en maten. Maar welke golfplaat is nu het beste om te kiezen? Dat hangt af van de eisen en wensen waaraan de golfplaten moeten voldoen. De volgende vragen kunnen je helpen bij het maken van een keuze van de meest geschikte golfplaat:
 • Waar wilt u de golfplaten voor gebruiken? Bijvoorbeeld een schuurtje of een veranda in de tuin.
 • Hoe sterk moet de plaat zijn? En moet de plaat tegen bijvoorbeeld hagel kunnen?
 • Hoeveel licht moeten de platen doorlaten?
 • Moeten de golfplaten transparant zijn? Transparantie is wat anders dan lichtdoorlatendheid. Bijna iedere golfplaat laat namelijk licht door, maar niet iedere plaat is ook daadwerkelijk transparant.
 • Welke kleur wil je dat de golfplaten hebben?
 • Moeten de platen geluidsdempend zijn?

Wat kost een golfplaat?

De prijs van een golfplaat is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het materiaal, maar ook de afmetingen. Bij Beplatingswinkel.nl vind je verschilende soorten golfplaten vanaf 14 euro. Wij bieden altijd de laagste prijs. Vind je een product met minimaal dezelfde specificaties elders goedkoper? Dan kun je dit bij ons aangeven via info@beplatingswinkel.nl. Wij passen de prijs van jouw order dan per direct aan.
Wil je meer weten over onze laagste prijsgarantie? Lees meer over hoe onze prijzen tot stand komen.

Hoe moet je golfplaten leggen?

In het stappenplan hieronder leggen we kort uit hoe je golfplaten moet monteren:
 1. Bereken het aantal golfplaten
 2. Bereken of de bouwconstructie veilig is en het juiste draagvermogen heeft voor de golfplaten
 3. Plaats de eerste golfplaat linksonder of rechtsonder op het dak
 4. Plaats de volgende golfplaat (of golfplaten) erboven
 5. Zet de golfplaten in de eerste rij vast door plaatschroeven door de top van de golf te bevestigen
 6. Bevestig het nokstuk over het eerst deel van de golfplaten
 7. Leg op dezelfde manier per rij de volgende golfplaten en nokstukken
 8. Zaag de laatste rij met golfplaten op maat
 9. Werk eventueel het dak af met windveren en een dakgoot
Wil je meer weten over het leggen van golfplaten? Lees dan ook onze blog over het monteren van vezelcement golfplaten of stel ons je vragen.