CHAT | Nu bereikbaar

Stuur een Whatsapp bericht

Golfplaten

Filter
Verfijn de resultaten

Golfplaten

Golfplaten kopen voor jouw dak? Bestel de goedkope golfplaten bij Beplatingswinkel.nl! Altijd de laagste prijs tegen een hoge Nederlandse kwaliteit.

Golfplaten kopen met laagste prijsgarantie

De golfplaten van Beplatingswinkel.nl zijn leverbaar in diverse standaard maten. De golfplaten worden in grote aantallen geproduceerd en liggen standaard op voorraad. Jouw voordeel? Snel jouw golfplaten in huis tegen de laagste prijs!

Type golfplaten voor jouw dak

De golfplaten voor jouw dak zijn leverbaar in de volgende uitvoeringen:
  • Vezelcement golfplaten
  • Stalen golfplaten
  • Golfplaten transparant
  • Bitumen golfplaten
  • Polycarbonaat golfplaten
  • PVC golfplaat in glashelder
De keuze voor welk type uitvoering je kiest is afhankelijk van smaak en toepassing op het dak. De stalen golfplaten hebben als voordeel dat er ruimere keuze is in kleur. De stalen golfplaten zijn leverbaar in de kleuren: zwart, antraciet en groen. Voor lichtinval in jouw schuur, veranda of berging is bij ieder type golfplaat een bijpassende lichtdoorlatende golfplaat. De bitumen golfplaten zijn zeer duurzaam en licht van gewicht.
Op zoek naar vezelcement golfplaten van hoge kwaliteit? Dan is de vezelcement golfplaat van het merk Humanit de beste keuze. De PVA kunststof vezels zijn cementgebonden en voldoen aan de strenge eisen van de Duitse Zulassung. Dit houdt in dat de platen onbrandbaar, weerbestendig, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk zijn. Vaak worden de Humanit golfplaten gebruikt als dakbedekking voor stallen en schuren.

Golfplaten leggen en afdichten

De golfplaten kan je monteren op plaatmateriaal of via regelwerk. De bouwconstructie moet voldoende ondersteuning geven, afhankelijk van de afmetingen van het dak en het gewicht van de golfplaat. Bekijk hiervoor per type golfplaat de montagehandleiding op de productpagina's. Houd ook rekening met een minimale hellingshoek van 8 graden. Met deze minimale hellingshoek is er voldoende mogelijkheid voor de afwatering van regenwater.
Maak gebruik van de speciale plaatschroeven of RVS golfplaatbouten voor het vastschroeven van de golfplaten. Bij beide schroeven is de kop voorzien van een rubberen ring, zodat er geen waterschade kan ontstaan. Bereken via onderstaande tabel hoeveel schroeven je nodig hebt per m2.
Type dakplaat Monteren op materiaal
Type dakplaatschroef Aantal schroeven per m2
Vezelcement golfplaten Hout RVS Golfplaatbouten met boorpunt
2
Lichtdoorlatende golfplaten Hout Plaatschroef 4.8x35
2
Stalen golfplaten 20/1000 Hout Plaatschroef 4.8x35
in het lage gedeelte
5


Vezelcement golfplaten uitleg

De vezelcement golfplaat van het Nederlandse merk Humanit zijn duurzaam en gaan lang mee. De vezelcement golfplaten zijn i.v.m. de andere type platen wel zwaarder. Houd daarom rekening met het maken van een stevige dakconstructie.
De vezelcement golfplaten kunnen gebruikt worden voor zowel nieuwbouw als renovatie-projecten. De lichtdoorlatende golfplaten type Humanit hebben dezelfde golf als de Humanit golfplaat en kan daardoor perfect gecombineerd worden.

Metalen golfplaten
De stalen golfplaten worden zowel gebruikt voor dakbedekking als voor gevelbekleding. De ongeïsoleerde stalen platen zijn licht van gewicht en daarom eenvoudig te monteren.
Golfplaten kopen in een specifieke kleur? Op de stalen golfplaten wordt een duurzame coating aangebracht in de kleur antraciet , groen, metalic of aluzink. De plaatdikte is 0,45 mm en wordt gemaakt uit hoge kwaliteit staal uit eigen productie.
De metalen platen zijn leverbaar in type 20/1000 . De werkende breedte is bij  metalen platen 1 meter. En heeft een golfhoogte van 20 mm.

Bitumen golfplaten

Bitumen golfplaten zijn gemaakt van composiet materiaal. Het materiaal is extreem duurzaam en waterdicht. Met de bijpassende bitumen nokstukken zijn zelfs de kwetsbare punten van een dak zeer waterdicht te monteren. Daken van bitumen golfplaten zijn ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Levering van de platen

Beplatingswinkel.nl levert in heel Nederland (uitgezonderd de eilanden en Zeeuws Vlaanderen). De meeste golfplaten produceren wij in eigen beheer. Kwaliteit en een snelle levering kunnen wij daarom garanderen!