Filter

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen dak en wand in antraciet, wit, grijs en groen. Bestel de goedkoopste sandwichpanelen bij Beplatingswinkel.nl. Direct uit voorraad leverbaar in diverse diktes: 40mm, 60mm tot 80mm.​​

Details sandwichplaten

Alle sandwichpanelen van Beplatingswinkel.nl zijn voorzien van hoogwaardig brandwerend en vlamdovend PIRplus isolatieschuim. De dikte van de PIR sandwichpanelen varieert van 40mm, 60mm tot 80mm. De panelen bestaan uit 2 staalplaten, met daartussen het brandwerende isolatieschuim. Omdat de staalplaten niet rechtstreeks met elkaar in verbinding staan, heeft u geen last van koudebruggen en is een hoge isolatiewaarde mogelijk. De sandwichplaten voor wand en dak worden veel gebruikt voor bedrijfsgebouwen, stallen, loodsen, kantoren en ook woonhuizen.

Sandwichpanelen dak

Het paneel voor uw dak heeft een trapeziumprofiel aan de bovenzijde en is beschikbaar in de kleur antraciet. Met de geprofileerde sandwichpanelen voor een hellend dak isoleert u direct het dak vanwege de PIR+ vulling. Het grote voordeel van het dichtleggen van uw dak met PIR sandwichplaten is dat het dak binnen een korte tijd niet alleen snel en eenvoudig is dichtgelegd, maar dus ook direct geïsoleerd wordt. De isolatie zorgt daarmee voor een comfortabele warmere ruimte en kostenbesparing. Omdat het paneel een trapezium profiel heeft zorgt het voor een perfecte afvoer van water en zorgt het voor een waterdichte afsluiting. De sandwichplaat met trapezium profiel is ook te gebruiken als wandplaat.

Sandwichpanelen wand

Een sandwichpaneel voor uw wand zijn aan beide kanten voorzien van een glad (gelinieerd) profiel. Hiermee zet u eenvoudig en snel een wand neer met een strakke afwerking. 

Beschikbare kleuren 

De dak- en wand sandwichpanelen zijn voorzien van een 275 grams zinklaag, waarop een duurzame coating is aangebracht in kleur. De binnenzijde wordt uitgevoerd in de kleur RAL 9002 gebroken wit. De buitenzijde van de sandwichplaten kunnen geleverd worden in de kleuren wit, antraciet, donkergroen.

Zagen van sandwichplaten

Tijdens het monteren van de sandwichplaten is het veelal nodig om de platen op maat te zagen. Zaag de sandwichpanelen voorzichtig met een band- of cirkelzaag, zodat de beschermende coating niet beschadigd. Gebruik nooit een haakse slijpmachine, omdat de staalplaten worden verhit en hierdoor de coating aangetast wordt. Zaag de platen langzaam, op een laag toerentaal en zoveel mogelijk in een beweging.
Zorg daarnaast voor veilige werkomstandigheden, omdat er staaldeeltjes vrijkomen bij het zagen. Draag daarom in ieder geval een veiligheidsbril en werkhandschoenen. Lees hier de uitgebreide omschrijving voor het monteren en zagen van sandwichplaten.