Stalen dakplaten

Filter
Verfijn de resultaten

Stalen dakplaten

Stalen dakplaten worden veel toegepast voor het dichtleggen van een dak van bijvoorbeeld een schuur, tuinhuis of veranda. De stalen dakplaten zijn er in vele uitvoeringen en kleuren. Op Beplatingswinkel.nl bieden wij de volgende type stalen dakplaten aan:

Niet geisoleerde dakplaten

De golfplaten, dakpanplaten en damwandplaten zijn allemaal niet geïsoleerde dakplaten van metaal op Beplatingswinkel.nl. Het metaal is altijd voorzien van een duurzame coating in kleur en de achterzijde van de plaat is voorzien van een beschermlak. Ben je op zoek naar een geïsoleerde dakplaat? Dan heb je bij ons de keuze voor een  sandwichpaneel voor het dak.


Goedkope stalen dakplaten

In verhouding met de traditionele dakbedekkingsmaterialen zijn stalen dakplaten een stuk goedkoper. Daarnaast legt u een dak met dakplaten sneller dicht dan wanneer u kiest voor bijvoorbeeld de traditionele dakpan. Staal heeft naast het prijsvoordeel ook het voordeel dat het zeer stevig is, minder last heeft van eventuele uitzet geluiden en de bijbehorende bevestigingsmaterialen ook in verhouding goedkoper zijn dan wanneer gekozen wordt voor een ander type materiaal.


Dakplaten vastschroeven en afwerken

Voor het bevestigen van de dakplaten heb je nog enkele bevestigingsmaterialen nodig, zoals: bijbehorende schroeven en eventueel zetwerk (stalen windveer, halfronde nok, eindnok). Bij het vastschroeven van de dakplaten adviseren wij gebruik te maken van voldoende schroeven per m2. Bekijk hier de uitleg per type dakplaat hoeveel schroeven u nodig heeft voor het vastschroeven van de dakplaten.


Metalen dakplaten plaatsen

Hoe moet je metalen dakplaten plaatsen? Plaats de dakplaten op een constructie van panlatten of direct op een houten plaat. De benodigdheden zijn: stalen dakplaten, dakplaatschroeven en zetwerk (windveer, halfronde nok, eind nok). Download hier de montage handleiding per type dakplaat.