De kracht van Damwandplaten: jouw complete gids

11 juli 2023

Damwandplaten

Bij Beplatingswinkel zijn we altijd op zoek naar manieren om jou te helpen bij je bouwprojecten. Een van de producten die we vaak aanbevelen zijn damwandplaten. Maar waarom zijn damwandplaten zo populair en hoe kun je ze het beste gebruiken? In deze blogpost geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Wat zijn Damwandplaten?

Damwandplaten zijn een type bouwmateriaal dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Ze worden vaak gebruikt voor dakbedekking en gevelbekleding, en zijn een uitstekende keuze voor zowel residentiële als commerciële projecten.

Damwandplaten worden gemaakt door een proces van koudvormen, waarbij dunne platen staal worden gevormd tot de kenmerkende golf- of trapeziumvormige profielen. Dit proces verhoogt de sterkte van het staal, waardoor het bestand is tegen zware belastingen en extreme weersomstandigheden. De platen worden vaak gecoat met een beschermende laag om roest en corrosie te voorkomen, waardoor ze nog duurzamer worden.

Waarom kiezen voor Damwandplaten?

Er zijn veel redenen waarom damwandplaten een uitstekende keuze zijn voor jouw bouwproject. Ten eerste zijn ze zeer duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Dit betekent dat ze jarenlang meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Bovendien zijn ze ook gemakkelijk te installeren, wat betekent dat je tijd en geld kunt besparen op de installatiekosten.

Hoe Damwandplaten te installeren

Voordat je begint met de installatie van de damwandplaten, is het belangrijk dat het regelwerk waar de platen op worden geschroefd, voldoet aan een bepaald draagvlak model. Voor het vastschroeven van de damwandplaten adviseren wij gebruik te maken van facade-schroeven. Deze schroeven zijn voorzien van een rubberring die zorgt voor het afsluiten van het schroefgat, waardoor het dak waterdicht blijft.

Veelgestelde vragen over Damwandplaten

 1. Zijn damwandplaten geschikt voor elk type gebouw? Ja, damwandplaten zijn geschikt voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Ze zijn een uitstekende keuze voor gebouwen die een sterke en duurzame dakbedekking of gevelbekleding nodig hebben.

 2. Hoe onderhoud ik mijn damwandplaten? Damwandplaten vereisen weinig onderhoud. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden en hebben geen regelmatige reiniging of onderhoud nodig.

 3. Kan ik damwandplaten zelf installeren? Ja, met de juiste voorbereiding en gereedschap kun je damwandplaten zelf installeren. Echter, als je niet zeker bent van je vaardigheden, raden we aan om een professional in te huren.

 4. Welk gereedschap heb ik nodig om damwandplaten te installeren? Voor de installatie van damwandplaten heb je een aantal gereedschappen nodig, waaronder een schroevendraaier of schroefmachine, een meetlint, een waterpas en mogelijk een zaag als de platen op maat moeten worden gesneden.

 5. Waar moet ik de platen schroeven?

  De damwandplaten moeten worden vastgeschroefd in het dal van de golf. Dit helpt om deuken in de beplating te voorkomen en zorgt ervoor dat er geen water in blijft staan.

 6. Kan ik over de platen heen lopen?

  Het is over het algemeen niet aan te raden om over damwandplaten te lopen, vooral niet als ze op een dak zijn geïnstalleerd. Dit kan de platen beschadigen en kan ook gevaarlijk zijn vanwege het risico op uitglijden.

 7. Zijn Damwandplaten zwaar?

  Het gewicht van damwandplaten kan variëren afhankelijk van het materiaal en de dikte, maar over het algemeen zijn ze ontworpen om lichtgewicht en gemakkelijk hanteerbaar te zijn.

 8. Hoe zaag ik damwandplaten?

  Damwandplaten kunnen worden gezaagd met een cirkelzaag of decoupeerzaag met een metaalzaagblad. Het is belangrijk om de platen stevig vast te houden of te klemmen tijdens het zagen om beweging te voorkomen.

Beperkte voorraad!

Onze damwandplaten zijn erg populair en de voorraad is beperkt. Mis deze kans niet en bestel vandaag nog jouw damwandplaten op onze productpagina Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!


netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.