Zelf een tuinhuis bouwen

3 november 2018
In deze blog leest u 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis. U kunt natuurlijk iemand inhuren om een tuinhuis in de tuin te laten bouwen, maar u kunt deze doe het zelf klus ook heel goed zelfstandig uitvoeren. Gaat u binnenkort zonder professionele hulp een tuinhuis bouwen? Gebruik dan de 3 tips in dit artikel om dit op de juiste manier te doen.

Tip 1: maak altijd eerst een ontwerp
Het is niet verstandig om zomaar te starten met de bouw van uw tuinhuis, ook niet als u ongeveer weet wat voor tuinhuisje u wilt bouwen. Wilt u een mooi tuinhuis bouwen waar u vele jaren plezier van heeft, dan werkt u altijd met een tuinhuis ontwerp. U kunt dit ontwerp zelf maken, maar u kunt ook met een bestaand ontwerp werken. Op het internet zijn vele leuke ontwerpen voor zowel kleine als grote tuinhuizen te vinden.

Tip 2: maak het tuinhuis niet te groot
Het is leuk om een tuinhuis in de tuin neer te zetten, maar u wilt ook nog genoeg ruimte overhouden in uw buitenruimte. Maak het tuinhuis daarom niet te groot. Heeft u een mooi ontwerp voor een tuinhuis gevonden? Beoordeel dan of u nog voldoende terras overhoudt. Hierbij wordt veelal rekening gehouden met een minimaal buitenterras van 3,5 meter diep.

Tip 3: denk goed na over het dak van het tuinhuis
Veel mensen zijn zo druk bezig met het ontwerp van hun tuinhuis en het kiezen van de juiste materialen voor de muren, dat ze het dak van het tuinhuisje vaak snel beslissen. Wij raden u aan goed na te denken over het dak van uw tuinhuis, want de keuze voor het materiaal bepaald veelal ook de uitstraling van het tuinhuisje.
U kunt het dak van uw tuinhuis van diverse materialen maken. Denk hierbij aan dakpanplaten, maar ook aan golfplatensandwichpanelen en damwandplaten. Twijfelt u over de juiste dakbedekking voor uw tuinhuis? Vraag dan aan onze expert van welke materiaalsoort u het dak van uw tuinhuis het beste kunt maken, zodat u zeker weet dat u de juiste dakbedekking voor uw tuinhuis kiest.

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.
8 september 2016

Advies bij golfplaten kopen

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste golfplaat voor uw klus en het kopen van het beste materiaal.