Tuin afrastering

20 februari 2016
De bouw van het tuinhuis of de veranda is afgerond, maar zoekt u nog een natuurlijke afrastering van uw tuin? Kies bijvoorbeeld dan voor kastanjehouten hekwerk: de zogeheten schapenhekken.

Toepassing schapenhekken
Een natuurlijk afscheiding van uw voor- of achtertuin is eenvoudig zelf te realiseren met kastanjehouten hekwerk. De kastanjehouten hekjes zijn sfeervol en rustiek en worden veel gebruikt voor het afrasteren van tuinen. Ook worden de hekjes veel toegepast om kippen of ander kleinvee binnen te houden.

Verschillende stijlen kastanjehouten hekken
De kastanjehouten hekjes zijn te verkrijgen in twee type stijlen: het Engelse schapenhek of het Franse schapenhek. Wilt u graag een zo natuurlijk mogelijk uitstraling in uw tuin? Kies dan voor de Engelse variant. De Engelse schapenhekken zijn namelijk grilliger van vorm en het ijzerdraad wat tussen de latjes wordt gedraaid is minder strak. Toch liever een strakkere afwerking, maar toch een hek van natuurlijk materiaal? De Franse schapenhekken zijn gemaakt met strakkere latten en zijn afgepunt aan de bovenkant.

Afmetingen en plaatsen
De hekjes zijn eenvoudig zelf te plaatsen met behulp van kastanjehouten palen. De hekken worden geleverd op rol, zelfs tot wel 10 meter lang! Hierdoor heeft u eenvoudig en snel de scheiding van uw tuin of stuk grond snel gerealiseerd. Ook de keuze in de hoogte is groot. Te beginnen bij een hoogte van 50 centimeter en te eindigen met een hoogte van zelfs 200 centimeter.
Wij verwijzen u graag door naar de webshop van Hardeman Hekken. Hier vindt u een mooie selectie aan kastanjehouten schapenhekken. Naasten houten hekwerk staat Hardeman Hekken ook bekend om zijn gegalvaniseerde weidehekken en landhekken.

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.