CHAT
Nu bereikbaar

Dakplaten laten monteren

6 januari 2016
Op de meeste schuren en garages met een schuin dak worden geen dakpannen, maar dakpanplaten gemonteerd. Dakpanplaten kunt u zelf monteren op uw dak of u kunt de dakpanplaten laten leggen door een dakdekker.

Waarom dakplaten en geen dakpannen?
Dakplaten zijn veel sneller te leggen dan dakpannen, waardoor het voor kleine en grote oppervlakten de moeite waard is om dakplaten te overwegen en niet dakpannen te laten plaatsen.
Het nadeel van dakplaten is dat het meer industrieel oogt dan dakpannen. Voor schuren is dat vaak geen probleem, maar voor woningen wordt meestal niet gekozen voor dakpanplaten. De dakplaten zijn daarnaast zeer duurzaam en gaan tientallen jaren mee.

Isolatie of geen isolatie?
Dakplaten zijn er in grofweg twee varianten: dakplaten met isolatie en dakplaten zonder isolatie. Geïsoleerde dakplaten zorgen dat het wat behaaglijker wordt in de schuur. Voor veel schuren maakt dat alleen niet uit.

Zelf monteren of laten doen?
Dakpanplaten kunnen eenvoudig zelf gemonteerd worden. Deze klus is voor de ervaren klusser goed te doen (lees hier over dakpanplaten monteren). Heeft u minder ervaring? Dan is het aan te raden de dakplaten te laten monteren. U vindt op internet verschillende dakdekkers, bijvoorbeeld de dakdekker in Den Bosch. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen van dakplaten en zorgen ervoor dat uw dak wind- en waterdicht is en blijft. Daarbij houdt iedere dakdekker natuurlijk rekening met het gebruik van de juiste accessoires, zoals bijbehorende schroeven. Voor advies of vragen over de montage van dakplaten kunt u altijd terecht met uw vragen bij Beplatingswinkel.nl of bij een ervaren dakdekker bij u in de buurt.

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.