6 januari 2016

Dakplaten laten monteren

Op de meeste schuren en garages met een schuin dak worden geen dakpannen, maar dakpanplaten gemonteerd. Dakpanplaten kunt u zelf monteren op uw dak of u kunt de dakpanplaten laten leggen door een dakdekker.

Waarom dakplaten en geen dakpannen?
Dakplaten zijn veel sneller te leggen dan dakpannen, waardoor het voor kleine en grote oppervlakten de moeite waard is om dakplaten te overwegen en niet dakpannen te laten plaatsen.
Het nadeel van dakplaten is dat het meer industrieel oogt dan dakpannen. Voor schuren is dat vaak geen probleem, maar voor woningen wordt meestal niet gekozen voor dakpanplaten. De dakplaten zijn daarnaast zeer duurzaam en gaan tientallen jaren mee.

Isolatie of geen isolatie?
Dakplaten zijn er in grofweg twee varianten: dakplaten met isolatie en dakplaten zonder isolatie. Geïsoleerde dakplaten zorgen dat het wat behaaglijker wordt in de schuur. Voor veel schuren maakt dat alleen niet uit.

Zelf monteren of laten doen?
Dakpanplaten kunnen eenvoudig zelf gemonteerd worden. Deze klus is voor de ervaren klusser goed te doen (lees hier over dakpanplaten monteren). Heeft u minder ervaring? Dan is het aan te raden de dakplaten te laten monteren. U vindt op internet verschillende dakdekkers, bijvoorbeeld de dakdekker in Den Bosch. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen van dakplaten en zorgen ervoor dat uw dak wind- en waterdicht is en blijft. Daarbij houdt iedere dakdekker natuurlijk rekening met het gebruik van de juiste accessoires, zoals bijbehorende schroeven. Voor advies of vragen over de montage van dakplaten kunt u altijd terecht met uw vragen bij Beplatingswinkel.nl of bij een ervaren dakdekker bij u in de buurt.