Daklekkages repareren

2 juli 2017
Wanneer er een lekkage in het dak wordt ontdekt, is het zaak dat het zo snel mogelijk wordt verholpen. Daartoe geven we hieronder een kort stappenplan zodat u exact weet welke stappen er gevolgd moeten worden om het lek te laten dichten.

Inventariseren
 Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Er is een lekkage in het dak ontdekt, maar hoe groot is het lek precies? Hoe spoedeisend is het? Is het hele dak aan vervanging toe? Door dergelijke vragen te beantwoorden kunt u de ernst van de situatie inschatten en weet u hoe ernstig de lekkage is.
We raden ten zeerste aan om na ontdekking van een lekkage direct actie te ondernemen, ook als het bijvoorbeeld een lekkage in een weinig gebruikte ruimte betreft. Water kan immers voor behoorlijk wat schade zorgen.

Nieuwe dakplaten?
Wanneer er een lekkage wordt ontdekt, kan het zijn dat het dak aan vervanging toe is. Wanneer u dakplaten op het dak hebt liggen, is het vaak zo dat wanneer één plaat versleten of vergaan is, dat eigenlijk alle platen binnen korte tijd aan hun eind gekomen zijn. Het is dan aan te raden om het gehele dak te vervangen. Wanneer u dat niet zou doen en enkel de individuele plaat vervangt, is de kans groot dat u binnen korte tijd met meerdere lekkages opgescheept zit. Bovendien is het vaak lastig om precies dezelfde maat plaat aan te schaffen, de oude plaat er tussenuit te schuiven en weer een nieuwe plaat te monteren.

Repareren of vervangen
Lang niet altijd zal het vervangen van de platen de beste optie zijn. Er zijn immers ook gevallen waarbij een dakplaat om wat voor reden dan ook beschadigd is geraakt, terwijl de levensduur nog lang niet verstreken is. In die gevallen kan het uiteraard weer wel verstandig zijn om de defecte plaat te vervangen door een nieuw exemplaar. Omdat het vaak lastig is om dit goed in te schatten, kan een expert u daaromtrent van deskundig advies voorzien.

Advies op maat nodig
Een loodgieter kan u helpen met het verzorgen van de dakbedekking. Uiteraard kan de loodgieter u voorzien van advies op maat. Wanneer u vragen hebt met betrekking tot dakplaten of het repareren van een dak, dan kunt u dus zeker terecht bij de loodgieter of u neemt contact op met de klantenservice van beplatingswinkel.nl.

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.