Dak onderhouden

1 augustus 2016
U hoopt vanzelfsprekend dat het u nooit zal overkomen: een lekkage onder uw dakbedekking. Toch krijgen woningbezitters regelmatig te maken met dergelijke lekkages in hun woning. Een lekkage zorgt niet alleen voor waterschade aan uw woning, ook blijkt het in veel gevallen erg lastig te zijn om een lekkage zelf op te lossen.

Hoe vindt u de bron van een lekkage?
De bron vinden van de lekkage is de eerste stap. Gelukkig kunt u in zo’n situatie altijd rekenen op de hulp van een loodgieter bij u in de buurt. Een loodgieter kan de bron met speciale apparatuur voor u opzoeken en direct voor een passende oplossing zorgen. Nog beter is het echter om een lekkage onder de dakbedekking te voorkomen! 

Dakwerk laten onderhouden door een dakdekker
Een van de beste manieren om een lekkage onder uw dakbedekking tegen te gaan is het inschakelen van de hulp van een loodgieter. Een loodgieter kan uw dakwerk controleren op beginnende slijtage en kleine gaatjes of scheurtjes tijdig voor u detecteren. In veel gevallen is het relatief eenvoudig om de slijtage aan uw dakbedekking te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan het dichtbranden van gaatjes in bitumen, het opnieuw leggen van een rij dakpannen, enzovoorts. 
Loodgieters raden woningbezitters doorgaans aan om hun dakbedekking eens in de zoveel jaar na te laten kijken. Zeker in de periode rond de herfst en winter waait het vaak behoorlijk hard. Tijdens een storm kunnen er takken en steentjes tegen de dakbedekking slaan, met beschadigingen tot gevolg. 

Voorkom schade aan uw dakbedekking
Naast de hulp die een loodgieter u kan bieden, kunt u zelf ook proberen om de schade aan uw dakbedekking tegen te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u zo min mogelijk over uw dakbedekking loopt en dat er geen voorwerpen op uw dakbedekking komen te liggen. Haal takken bijvoorbeeld van uw dak na een storm in de herfst! 

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.