Advies bij golfplaten kopen

8 september 2016
Wanneer je golfplaten gaat kopen moet je kiezen tussen verschillende types, materialen en kleuren. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste golfplaat voor uw klus.

Type golfplaten kopen
Wat voor een golfplaat heb je nodig? En waar ga je de golfplaat voor gebruiken? Als je op internet gaat zoeken komen er diverse soorten in beeld. Zo kun je kiezen voor een vezelcement golfplaat, deze lijkt erg op de ouderwetse asbest golfplaat. Gelukkig bevatten de vezelcement golfplaten tegenwoordig geen asbest meer, omdat dit bij wet verboden is. Ook zijn er stalen golfplaten beschikbaar, waarin veel diverse vormen en maten beschikbaar zijn.

De vezelcement golfplaten
Vezelcement golfplaten zijn duurzaam en gaan lang mee. Bij het monteren van de platen is een stevige dakconstructie nodig, omdat een vezelcement golfplaat over het algemeen een stuk zwaarder is in vergelijking met een stalen golfplaat.
Houd bij het kopen van een vezelcement golfplaat rekening met een overlap van de platen, omdat de platen niet in één lengte gelegd kunnen worden.

Stalen golfplaten
De stalen golfplaten zijn in diverse vormen leverbaar. Voor het gemak noemen we de kleine golf (20-1000) en de grote golf (38-1000). Het eerste getal staat voor de golfhoogte in mm, dus 20 mm of 38 mm. Het tweede getal is de werkende breedte van de stalen golfplaat.
De stalen golfplaten kun je in één lengte monteren van bijvoorbeeld vijf meter, hierdoor zijn er geen naden. De stalen golfplaten wegen ongeveer 5 kilogram per vierkante meter. In vergelijking met de vezelcement golfplaat is dit een stuk lichter en zijn stalen golfplaten geschikt voor minder stevige dakconstructies.
De keuze voor het kopen van een stalen of vezelcement golfplaat hangt sterk af van de persoonlijke wensen. Wanneer er asbesthoudende platen worden vervangen en de uitstraling moet hetzelfde blijven, dan adviseren wij de duurzame vezelcement golfplaten. Het voordeel van de stalen golfplaten is dat er geen naden zichtbaar zijn en de platen een stuk lichter zijn. Beide materialen zijn geschikt om te combineren met lichtdoorlatende golfplaten. Lichtdoorlatende golfplaten zijn gemaakt van een polyester vezel. Ze zijn niet glashelder, maar wel erg sterk.  
Heeft u advies nodig bij uw klus en het leggen van golfplaten? Wij denken graag met u mee en u kunt ons altijd bellen op 06 - 20 45 30 07.

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.