Accessoires voor dakpanplaten

19 juni 2017
Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires. Dakpanplaten kunnen op twee manieren worden gemonteerd. Lees de blog Dakpanplaten monteren voor een complete omschrijving van beide werkwijzen. Bij beide montages is het gebruik van de juiste accessoires voor dakpanplaten belangrijk. Zowel voor de kwaliteit, als voor de uitstraling van het dak. 

Schroeven voor dakpanplaten
Dakpanplaat schroeven zijn speciaal ontwikkeld voor het monteren van dakpanplaten. De schroeven voor dakpanplaten hebben een rubberen ring voor een waterdichte afsluiting. Ook wordt de dakpanschroef geleverd in een bijpassende kleur, zodat de schroef niet opvalt in het dak.
De dakpanplaat schroeven zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet, terracotta, zwart of verzinkt in de maat 4.8 x 35 mm. De schroef wordt geleverd in een doos per 100 stuks. Per m2 adviseren wij minimaal 10 schroeven.
De dakpanplaat kunt u het beste in het “lage gedeelte” vastschroeven. Met dezelfde schroeven kunt u ook alle andere accessoires monteren. Vergeet bij de dakpanplaat schroeven niet het bitje te bestellen, dan gaat monteren nog makkelijker.

Windveren voor dakpanplaten
De zijkant van het dak kunt u afwerken met speciale windveren voor dakpanplaten. Er is keuze tussen een houten windveer, maar wilt u af van het onderhoud, kies dan voor een stalen windveer. De windveren zijn eveneens te monteren met de dakpanplaat schroeven.
De stalen windveer is verkrijgbaar in dezelfde kleur als de dakpanplaten. Ook kunt u natuurlijk een afwijkende kleur kiezen, bijvoorbeeld bij de terracotta dakpanplaat een antraciet grijze windveer. Dit geeft een mooi contrast.

Nokstukken voor dakpanplaten
Na het monteren van de windveren kan een puntdak worden afgewerkt met een bijpassende halfronde nok. Nokstukken voor dakpanplaten zorgen voor een waterdichte afsluiting en zijn verkrijgbaar in exact dezelfde kleur als de dakpanplaten.
De halfronde nok kunt u aan de zijkant netjes afwerken met een eindnok. Dit is het laatste accessoire waarmee u het dak waterdicht monteert. Ook de nokstukken voor dakpanplaten kunnen gemonteerd worden met de bijbehorende dakpanplaat schroeven.
Met de dakpanplaat schroeven, windveren en nokstukken heeft u de belangrijkste accessoires voor het monteren van de dakpanplaten. Download hier de volledige montagehandleiding.
Veel succes met kiezen en klussen! Bekijk hier ons volledige aanbod dakpanplaten en bijbehorende accessoires.

netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
8 september 2016

Advies bij golfplaten kopen

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste golfplaat voor uw klus en het kopen van het beste materiaal.