Geïsoleerde dakplaten: voor wie veelzijdigheid zoekt, zijn sandwichpanelen een perfect alternatief.

29 juni 2023

Geïsoleerde dakplaten of geïsoleerde sandwichpanelen?

Als je op zoek bent naar een efficiënte en veelzijdige oplossing voor zowel dak- als wandbeplating, dan zijn geïsoleerde sandwichpanelen de perfecte keuze. Hoewel ze niet specifiek als "geïsoleerde dakplaten" worden verkocht, bieden deze sandwichpanelen de voordelen van isolatie gecombineerd met duurzaamheid en flexibiliteit. In dit artikel ontdek je waarom geïsoleerde sandwichpanelen een uitstekende keuze zijn voor verschillende toepassingen en hoe ze kunnen bijdragen aan energiebesparing en comfort in gebouwen.

Ze zijn niet alleen geschikt als dakbeplating, maar kunnen ook uitstekend als wandbeplating worden gebruikt. Dit komt door hun unieke ontwerp, dat bestaat uit twee staalplaten met daartussen een isolerende laag van PIR schuim.  Wat maakt onze sandwichpanelen nu zo speciaal?

Een van de belangrijkste kenmerken van onze sandwichpanelen is hun brandveiligheid. Ze zijn gevuld met PIR schuim, wat bekend staat om zijn brandwerende eigenschappen. Dit betekent dat je bij het gebruik van deze panelen kunt genieten van extra veiligheid en gemoedsrust. Een ander groot voordeel van onze sandwichpanelen is hun veelzijdigheid. Ze kunnen zowel als dak- als wandbeplating worden gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan bouwprojecten. Qua esthetiek, onze sandwichpanelen komen in een aantrekkelijke antracietkleur (Plastisol Antraciet 454, dat lijkt op RAL 7016). De buitenzijde van het paneel is voorzien van een 200 mu plastisol leermotief coating, terwijl de binnenzijde van het paneel is afgewerkt met een polyester coating in de kleur gebroken wit (RAL 9002).

Nu we het over specificaties hebben, is het belangrijk te vermelden dat onze sandwichpanelen 40mm dik zijn in het dal en 72mm totaal, wat een uitstekende isolatie garandeert met een Rc waarde van 1.99. De dikte van de staalplaat is 0,40mm, wat de panelen duurzaam en sterk maakt. Bovendien, zijn de sandwichpanelen gemakkelijk te monteren met behulp van geschikt bevestigingsmateriaal en we bieden een reeks overige accessoires om je te helpen bij het installatieproces.

Onze sandwichpanelen worden geproduceerd in onze eigen fabriek, wat betekent dat we de kwaliteit van elk product dat we verkopen kunnen garanderen. Hoewel we geen garantie bieden op de vlakheid van de panelen, garanderen we wel dat ze van de hoogste kwaliteit zijn. Als je op zoek bent naar een alternatief voor geïsoleerde dakplaten, overweeg dan onze sandwichpanelen. Ze bieden geweldige isolerende eigenschappen, flexibiliteit in gebruik en een aantrekkelijke afwerking die je gebouw een professionele en moderne uitstraling zal geven.

De voordelen van geïsoleerde Sandwichpanelen:

 1. Isolatie: Het belangrijkste voordeel van geïsoleerde sandwichpanelen is de ingebouwde isolatie. De PIR-vulling in deze panelen zorgt voor een uitstekende thermische isolatie, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en koele lucht in de zomer wordt behouden. Dit draagt bij aan energiebesparing en een comfortabel binnenklimaat.

 2. Veelzijdigheid: Deze sandwichpanelen zijn ontworpen om zowel als dak- als wandbeplating te worden gebruikt. Dit biedt veel flexibiliteit bij het ontwerpen en bouwen van diverse soorten gebouwen, zoals industriële complexen, agrarische gebouwen, garages, opslagruimtes, en meer.

 3. Gemakkelijke installatie: Door de panelen te gebruiken als zowel dak- als wandbekleding, vereenvoudigt het de installatie. Met een werkende breedte van 1 meter kunnen de panelen snel en efficiënt worden geïnstalleerd, wat tijd en kosten bespaart.

 4. Duurzaamheid: De buitenplaat van de sandwichpanelen is gemaakt van hoogwaardig staal met een dikte van 0,40 mm. Dit zorgt voor duurzaamheid en bestendigheid tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en UV-straling.

Specificaties van de geïsoleerde Sandwichpanelen:

 • Paneeldikte: De sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in twee verschillende diktes, namelijk 40 mm en 72 mm (dal/totaal). Dit stelt je in staat om de juiste isolatiewaarde te kiezen op basis van je specifieke behoeften.

 • Kleur en coating: De buitenzijde van de panelen heeft een antracietkleurige plastisolcoating met een leermotief. Deze kleur komt overeen met RAL 7016. De binnenzijde van de panelen is voorzien van een polyesterlaag in de kleur RAL 9002 (gebroken wit).

 • Brandveiligheid: De PIR-vulling in de panelen maakt ze brandveilig, wat bijdraagt aan de veiligheid van het gebouw en de mensen die erin verblijven.

 • Rc-waarde: De geïsoleerde sandwichpanelen hebben een Rc-waarde van 1.99. Dit geeft aan hoe goed het paneel warmte-isolatie biedt. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de isolatie.

Verdere accessoires en Bevestigingsmaterialen:

Naast de geïsoleerde sandwichpanelen zijn er ook andere accessoires en bevestigingsmaterialen beschikbaar die de installatie en functionaliteit verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke accessoires waar je mogelijk in geïnteresseerd bent:

 1. Dakgoten: Om regenwater effectief af te voeren en het dakwaterbeheer te optimaliseren, kun je overwegen om hoogwaardige dakgoten te gebruiken.

 2. Bevestigingsmaterialen: Voor een stevige en veilige installatie van de sandwichpanelen, zijn er verschillende bevestigingsmaterialen beschikbaar, zoals schroeven, bouten en moeren.

 3. Dakdoorvoeren: Als je dakdoorvoeren nodig hebt voor ventilatie, ontluchting of het doorvoeren van leidingen, zijn er speciale dakdoorvoeroplossingen beschikbaar.

Voor specifieke informatie over deze accessoires en bevestigingsmaterialen kun je terecht op de betreffende productpagina's op de website van Beplatingswinkel.nl

Conclusie:

Geïsoleerde sandwichpanelen voor op het dak bieden een veelzijdige en efficiënte oplossing voor zowel dak- als wandbeplating. Met ingebouwde isolatie, duurzaamheid en flexibiliteit dragen ze bij aan energiebesparing en comfort in gebouwen. Of je nu een industriële structuur, agrarisch gebouw of garage bouwt, deze panelen bieden de nodige isolatie en bescherming. Bekijk ons aanbod sandwichpanelen en ontdek hoe onze producten jouw bouwproject kunnen transformeren!


netzp.blog.read.more

4 mei 2023

Overkapping in de tuin plaatsen - Informatie & Voordelen

Bij het woord overkapping denk je wellicht direct aan een aluminium constructie die aan het huis gebouwd is. Met een glazen dak en met zonwering voor de warme dagen. Toch zijn er nog veel meer verschillende soorten overkappingen waar je uit kunt kiezen.
3 november 2018

Zelf een tuinhuis bouwen

Lees onze 3 tips voor het zelf bouwen van een tuinhuis.
19 juni 2017

Accessoires voor dakpanplaten

Dakpanplaten monteren is een eenvoudige klus, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste accessoires.